Het is de dag van de hamburger. De burger heeft een Spaans tintje door de meegebakken stukjes chorizo en de aioli maak je zelf met gegrilde paprika, mayonaise en knoflook. Loopt het water je al in de mond?
Ingrediƫnten voor de hamburger
350 gram grof gemalen rundergehakt
200 gram chorizo
4 hamburger broodjes (brioche)
5 el Oliehoorn-mayonaise
1 teen knoflook
200 gram gegrilde paprika uit pot, uitgelekt
1 rode ui
2 kleine augurken
1 a 2 el paneermeel
1 eidooier
Sla, zoals krulsla of Romaine sla
Plakjes chili cheddar
Peper en zout
Zo maak je het
Doe 80 gram gegrilde paprika (goed uitgelekt!) met de mayonaise en een teentje fijn gesneden knoflook in een hoge kom. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus. Zet het mengsel daarna in de koelkast.
Snijd de chorizo in kleine blokjes van 0,5 bij 0,5 centimeter. Bak dit in een koekenpan krokant en laat afkoelen. Meng het gehakt met de blokjes chorizo, de eidooier en het paneermeel. Vorm 4 burgers met je handig van de mengsel en leg even in de koelkast zodat ze stevig kunnen worden.
Snijd de overige gegrilde paprika in reepjes, de augurk in plakjes en de rode ui in ringen.
Bak de burgers in de koekenpan met het vet van de chorizo gaar. Breng tijdens het bakken op smaak met peper en zout. Als je ze omdraait leg je de plakjes cheddar op de burger, die smelten dan mee met de warmte van het bakken.
Halveer de broodjes en bak ze ook even in de pan aan de binnenzijde.
Beleg de broodjes met de paprika-aioli, sla, burger, de gegrilde paprika en augurk en top af met nog wat aioli en eventueel sla. Hierop de kapjes van de broodjes en je burgers zijn klaar om gegeten te worden.